Σεμινάρια / Workshops

Learn how to be in charge of your Essence with Esco Essence.

PrintΗ φιλοσοφία Esco Essence πραγματεύεται την ουσία της ζωής και προσεγγίζει την μακροζωία από τρεις κατευθύνσεις. Την σωματική άσκηση (yoga), την συνειδητοποιημένη διατροφή (raw/vegan) και την νοητική άσκηση (τήρηση του Mindfulness/yoga). Πραγματοποιούνται σεμινάρια ή/και ιδιαιτέρα (θεωρία & βιωματική μάθηση) και στις τρεις κατευθύνσεις.

hpjennifer-skog-ume-just-be-yoga_0068p

Γιόγκα

“Ασχολούμαι με την γιόγκα από το 1997. Τα είκοσι χρόνια αυτά η γιόγκα έχει εμπνεύσει τη ζωή μου, ιδίως ως προς την αναζήτηση αυτό-συνειδητοποίησης, ευεξίας και υγιεινής ζωής. Έχω διδαχθεί σε ποικιλία πρακτικών της γιόγκα, όπως Ashtanga, Hatha, Pranayama και τεχνικές χαλάρωσης. Διδάσκω γιόγκα από το 2008 και έχω παρακολουθήσει ποικιλία σεμιναρίων διαλογισμού αλλά και γιόγκας με σκοπό να διευρύνω την προσωπική μου εμπειρία. Μου αρέσει να δημιουργώ και να επαναπροσδιορίζω τις τεχνικές διδασκαλίας μου, είτε είναι ιδιαίτερο ή ομαδικό μάθημα, σύμφωνα με τις ατομικές ή ομαδικές ανάγκες. Χρησιμοποιώ επικοινωνιακές μεθόδους που ενδυναμώνουν τις διαπροσωπικές σχέσεις. Έτσι δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ανταλλαγής και συνδιαλλαγής. Με ευγένεια και κατανόηση, με διαίσθηση και μη επικριτικό ύφος διδασκαλίας, προσεγγίζω τους μαθητές προσπαθώντας να ενσταλάξω την φιλοσοφία της γιόγκα. Σκοπός μου είναι να εμπνέω τους μαθητές μου μέσα από την πρακτική της γιόγκα αλλά παροτρύνοντας τους να συνδεθούν με την δική τους προσωπική σοφία, τις ικανότητές τους για αυτό-ίαση καθώς και την πιθανή διεύρυνση των ορίων τους. Έχοντας ο ίδιος μια ισορροπία, ενορχηστρώνω τον υπάρχοντα αυθορμητισμό και την εγγενή ευελιξία του ατόμου, δημιουργώντας μια ροή μάθησης και πρακτικής. Η τοποθεσία της πρακτικής μπορεί να είναι στη φύση, στο γραφείο ή και στο σπίτι.”

_MG_1399

Διατροφή

Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν την τροφή ως απλή επίλυση στην πείνα τους. Βλέπουμε το φαγητό ως ανακούφιση ή και απόλαυση. Η διατροφή όμως είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Είναι η καθημερινή πρακτική επιλογής τροφής ώστε να προσφέρεται στον οργανισμό το κατάλληλο καύσιμο για την καλύτερη λειτουργία του. Αυτό εμπεριέχει την επιλογή του είδους της τροφής, της ποιότητας της τροφής, της διατροφικής αξίας της, της προετοιμασίας της αλλά και της χώνεψης της. Μάλιστα η απορρόφηση της είναι και το θεραπευτικό κομμάτι που προσφέρει στον οργανισμό, καθώς εκεί μεταβολίζονται τα ωφέλιμα. Εδώ λοιπόν δεν μιλάμε για την επιλογή ενός γεύματος με κριτήριο την απόλαυση αλλά την επιλογή τρόπου ζωής με σκοπό την μακροζωία.  Η αυτογνωσία, η δύναμη, η μακροζωία, η ευεξία και η διαύγεια απαιτούν καθημερινή πρακτική και σταθερότητα στον τρόπο ζωής. Ίσως κάποιες διατροφές είναι πιο αυστηρές από άλλες και η πρακτική τους να μοιάζει δύσκολη, όμως με την αυτό-πειθαρχία και την αυτό-παρατήρηση, η διατροφή μπορεί να πάρει μια θεραπευτική διάσταση.

img_3085i

Οι περισσότεροι σήμερα, με τη διατροφή ικανοποιούν ανάγκες λαιμαργίας, τρώγοντας οτιδήποτε, ότι ώρα να είναι. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε το ανθρώπινο είδος να διατηρηθεί υγιές. Μόνο δοκιμάζοντας ποιος τρόπος μας ταιριάζει μπορούμε να βρούμε τον προσωπικό μας δρόμο προς την μακροζωία. Ας ξεκινήσουμε ο καθένας για τον εαυτό του, θέτοντας ξανά τις σωστές βάσεις, από σήμερα. Ένα πιάτο μπορεί να είναι θρεπτικό και νόστιμο. Εντός της ωμοφαγικής χορτοφαγικής διατροφής, ο τρόπος που παρασκευάζεται το φαγητό είναι η γαστρονομική ιεροτελεστία της απόλαυσης.

zuxxin

Mindfulness

Η νοητική άσκηση που ονομάζεται τήρηση του Mindfulness εντάσσεται στις πρακτικές της yoga. Η yoga αποτελείται από πρακτικές νοητικής αλλά και σωματικής άσκησης. Ανάλογα το είδος της πρακτικής, ενδυναμώνεται αυτό στο οποίο εστιάζουμε. Οι πρακτικές αναπνοών βοηθούν στην σωματική ανάπλαση. Συντονίζεται η αναπνοή με τον νου, μεταφέροντας έτσι τον φυσικό ρυθμό της ζωής από το σώμα στον μυαλό. Σταδιακά, με πρακτική εφαρμογή και επανάληψη, το μυαλό εκπαιδεύεται στην αυτοσυγκράτηση και αυτοκυριαρχία, με μη βίαιο τρόπο. Επίσης ανανεώνεται το πνεύμα, καθώς απελευθερώνεται από το άγχος, τον θυμό και άλλες νοητικές πιέσεις ή εντάσεις.

Η τήρηση του Mindfulness είναι η διατήρηση μιας κατάσταση ή αίσθησης ποιότητας όπου επικρατεί η επίγνωση και η συναίσθηση. Με πλήρη επίγνωση τρώμε, πίνουμε, κινούμαστε, μιλάμε, σκεφτόμαστε. Χρησιμοποιείται ως θεραπευτική τεχνική επειδή αναγνωρίζει και αποδέχεται το άτομο τα συναισθήματά του, τις σκέψεις του και τις σωματικές του αισθήσεις, οδηγώντας το άτομο στην αποδοχή του πραγματικά φυσικού εαυτού του.

Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν την βάση των σεμιναρίων / συναντήσεων / συνεδριών Mindfulness, σε συνδυασμό με πρακτικές χαλάρωσης διαλογισμού και ασκήσεις αναπνοής yoga. Κάποια από τα σεμινάρια αφιερώνονται σε θεραπευτικά βοηθήματα, όπως τα αιθέρια έλαια (αρωματοθεραπεία), τα βότανα (συνδυασμοί για αποτοξίνωση, τόνωση μεταβολισμού, τόνωση καρδιαγγειακού, τόνωση διάθεσης, χαλάρωσης, συγκέντρωσης) αλλά και τα ελιξίρια.

FB_pagecover.png

Ουσία

Μέσα από την φιλοσοφία του Esco Essence, που συνδυάζει έρευνα και εμπειρία, προσεγγίζουμε την καθημερινότητα με μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός μας, του οργανισμού μας και τελικά του εαυτού μας. Γνώση και πρακτική για μία ζωή με ποιότητα και ουσία. Άσκηση, διατροφή και συνειδητοποίηση είναι τα οχήματα που οδηγούν τον άνθρωπο να βρει νόημα, ισορροπία, δύναμη και υγεία.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Βιωματικά Σεμινάρια Διατροφής

Εργαστήρια Ζωντανής Ωμοφαγικής Διατροφής με τον Esco Essence

Υγιεινές συνταγές για την καθημερινή μας ζωή

17820285_1466996210038986_1611584812_o.jpg

«Πώς να χρησιμοποιήσετε το φαγητό για να βελτιώσετε την υγείας σας

και να ζείτε μια ζωή που θα βοηθάει στη θεραπεία και τη φροντίδα του πλανήτη»

 

Αυτή η σειρά των τριών εργαστηρίων θα σας ενθαρρύνουν να τρώτε με τρόπο ώστε να είστε πιο υγιείς και να ευδοκιμείτε στη ζωή σας, ενώ ταυτόχρονα θα σέβεστε περισσότερο τον πλανήτη και τη όμορφη ζωντανή Φύση. Θα σας παρέχουν επίσης πρακτική καθοδήγηση και τεχνικές παρασκευής τροφίμων που είναι εύκολες, ώστε να αρχίσετε να τις φτιάχνετε μόνοι σας. Μαζί θα κάνουμε ένα ταξίδι για να εξερευνήσουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τροφή μας, ώστε να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας σε καθημερινή βάση.

Σειρές 3 Εργαστηρίων, που το καθένα διαρκεί περίπου 4 ώρες, στο τέλος δε του κάθε εργαστηρίου απολαμβάνουμε Ωμές Ζωντανές Τροφές, προκειμένου να βιώσουμε την απόλυτη αυτή εμπειρία.

Εργαστήριο #1 Η Υγεία τον 21ο Αιώνα

Θεωρητικά θέματα που καλύπτονται:

 Μια εισαγωγή στην ωμή ζωντανή τροφή, Ζώντας σε αρμονία με τη Φύση.

 Η σχέση μας, διαβίωσή μας στον πλανήτη Γη, πώς οι διατροφικές μας επιλογές επηρεάζουν την υγεία μας και τον πλανήτη.

 Να είναι κανείς ωμοφάγος Vegan ή να μην είναι! Μεταξύ των δύο άκρων, ακολουθώντας τη μέση οδό.

 Η εποχή της Τεχνολογίας, ΓΤΟ και Τεχνικές Μηχανικής των Τροφίμων.

 Οι σπόροι της λύσης βρίσκονται παντού στη ζωή, επιστροφή στη φύση και εκ νέου παραγωγή ζωντανών οικοσυστημάτων!

 Τρώτε εποχικά και επιλέξτε τρόφιμα φυσικής ωρίμανσης.

 Πώς το μαγείρεμα μετατρέπει την τροφή; Τι συμβαίνει κατά τη διαδικασία, πριν και μετά!

 Που θα βρείτε υψηλής ποιότητας συστατικά και πώς να τα επιλέξετε.

 Ο μύθος γύρω από την πρωτεΐνη Από πού λαμβάνετε πρωτεΐνη;Οι vegan εναλλακτικές.

 Μια επισκόπηση του εξοπλισμού που απαιτείται για τη δημιουργία υγιεινών συνταγών ωμής διατροφής (συμπεριλαμβανομένων και που να τον βρείτε).

Πρακτικά θέματα που καλύπτονται:

 Ξηροί καρποί, Σπόροι και Όσπρια: Πώς και γιατί είναι καλύτερο να τα μουλιάζετε σε νερό προτού τα καταναλώσετε.

 Μικρές Πρασινάδες και Φύτρα: Πώς να κάνετε σπόρους και όσπρια να βλαστήσουν και να μεγαλώσετε αυτά τα ζωντανά θρεπτικά εργοστάσια στην κουζίνα σας.

 

Προτεινόμενες Συνταγές:

 Ζωντανές σαλάτες και τα μυστικά του dressing.

 Σπιτικά κράκερ από αφυδατωμένα σπόρια και γλυκά μπισκότα.

 Πάστες (πατέ) από φύτρα σπόρων.

 Σπιτική ωμή μαρμελάδα από μούρα.

 

Εργαστήριο #2 Το εσωτερικό βασίλειο

 

Θεωρητικά θέματα που καλύπτονται:

 Ο άνθρωπος είναι ον παμφάγο, χορτοφάγο, σαρκοφάγο, φρουτοφάγο ή..; Ποια είναι η διαφορά;

 Το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα και πώς λειτουργεί σε αρμονία με την υγεία μας.

 Η έννοια των ενζύμων των τροφών και πώς αυτά εμπλέκονται στη δημιουργία.

 Ο τρόπος της φύσης να διαφυλάσσει τον σπόρο, αναστολείς ενζύμων.

 Διατηρώντας ισορροπία μεταξύ όξινου και αλκαλικού περιβάλλοντος και η υγιής ομοιόσταση.

 Η σημασία του καθαρισμού του πεπτικού μας συστήματος. Οι ρίζες μας!

 Ενισχύοντας τα φυσικά αμυντικά μας συστήματα, ανοσία και οι βασικές αρχές της νηστείας.

 Πώς τα ευεργετικά βακτήρια και τα προβιοτικά διατηρούν τα έντερά μας υγιή.

 Οι ίνες στη διατροφή μας, και πώς εμπλέκονται στην διαδικασία της πέψης.

 Η Aloe Vera Barbadensis, το Φυτό της Αθανασίας, από την αρχαιότητα.

 Τα σιτηρά ολικής και τη συνέβη από γενιά σε γενιά.

Πρακτικά θέματα που καλύπτονται:

 Η τέχνη της παρασκευής χυμών και smoothies από ωμές ζωντανές τροφές.

 Ο σωστός εξοπλισμός για τη δημιουργία χυμών και smoothies, ώστε να διατηρούνται μέσα τα θρεπτικά συστατικά.

 Πώς να καλλιεργήσετε σιταρόχορτο και να εξαγάγετε την ουσία του, τον μεγάλο αλκαλοποιητή!

 Aloe Vera Barbadensis, πώς να την καλλιεργήσετε, να την προετοιμάσετε και να απολαύσετε τα εκπληκτικά της οφέλη για την υγεία.

 Η διατήρηση των ωμών τροφών για το Χειμώνα: πώς να δημιουργήσετε υγιεινή ζυμωμένη τροφή και να αξιοποιήσετε τον φυσικό τρόπο της καλλιέργειας ευεργετικών βακτηρίων.

 

Προτεινόμενες Συνταγές:

 Δημιουργία βλαστών καρπών σιταριού, καλλιέργεια του σιταρόχορτου και η προετοιμασία χυμού σιταρόχορτου ψυχρής έκθλιψης.

 Smoothies με Aloe Vera, αποκτώντας την υπέροχη γεύση και τον σωστό συνδυασμό από τα συστατικά.

 Σπιτικό προβιοτικό γιαούρτι από Καρπούς και Φρούτα.

 Ποικιλία τυριών φτιαγμένα από Καρπούς και μπαχαρικά.

 Η ζύμωση λαχανικών, τα φυσικά προβιοτικά, το ξινολάχανο.

 

Εργαστήριο #3 Επίγνωση/Συναίσθηση και Φαγητό, η Γλυκιά γεύση της Ζωής

 

Θεωρητικά θέματα που καλύπτονται:

 Είμαστε αυτό που τρώμε, αναμνήσεις και συναισθήματα στο πιάτο μας!

 Ελάτε στο παρόν και αισθανθείτε ευγνωμοσύνη για την τροφή σας, τρώτε διαλογιζόμενοι!

 Σύνδεση νου-σώματος, ακούγοντας το σώμα μας και κατανοώντας τη φυσική πείνα και δίψα.

 Εναρμόνιση με τους φυσικούς μας ρυθμούς. Μέρα & νύχτα.

 Θα έπρεπε να τρώμε κάθε φορά που πεινάμε; Έχει σημασία η ποσότητα;

 Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, το καλά λιπαρά και τα άλλα είδη λίπους που φράζουν τις αρτηρίες.

 Εναλλακτικές λύσεις για αντικατάσταση της ζάχαρης με υψηλή διατροφική αξία.

 Super-Foods, τα πιο θρεπτικά τρόφιμα του πλανήτη!

 

Πρακτικά θέματα που καλύπτονται:

 Ξηροί καρποί, πώς να τους προετοιμάσετε με τρόπο που να βελτιστοποιείται η πέψη τους.

 Εξερευνώντας την αίσθηση της γεύσης, η γλώσσα μας και πώς μεταφράζει τα μηνύματα της Φύσης.

 Η τέχνη της παρασκευής ωμοφαγικών vegan γλυκών, προετοιμάζοντας γλυκά για γιορτές ή εύκολες και γρήγορες συνταγές για γλυκά στο χέρι! Ξεχάστε την επεξεργασμένη ζάχαρη και τα πακεταρισμένα προϊόντα. Φτιάξτε τα δικά σας θρεπτικά γλυκά!

 Οδηγίες για τη χρήση των Super-Foods. Παρουσίαση της “Maca” από το Περού.

 

Προτεινόμενες Συνταγές:

 Ωμοφαγικό vegan cheesecake, με αποκλειστικά φυτικά συστατικά και φυσικά γλυκαντικά (χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, γλουτένη, χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά).

 Σπιτική συνταγή γάλακτος από καρπούς και παραλλαγές των γεύσεων.

 Πατέ από ξηρούς καρπούς, “Nutella”.

 Γρήγορη συνταγή για τρούφες από ξηρούς καρπούς .

 

Print