Γεύση & Ουσία

cooking-prep

Η διατροφή ήταν κάποτε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής, Κινέζικης και Ινδικής Ιατρικής. Η πρόσληψη τροφής είναι η κύρια πράξη μέσα από την οποία διατηρείται εν ζωή ο οργανισμός. Όταν λειτουργεί σωστά, μεταβολίζεται η τροφή σε ζωτική ενέργεια. Επιστημονικά αποδεδειγμένα πλέον, χρειάζεται ορισμένο συνδυασμό στοιχείων έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά. Από το πιάτο κρίνεται η σωματική μας κατάσταση, η διανοητική μας ευελιξία και η ψυχική μας δύναμη και ισορροπία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν την τροφή ως απλή επίλυση στην πείνα τους. Βλέπουμε το φαγητό ως ανακούφιση ή και απόλαυση. Η διατροφή όμως είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Είναι η καθημερινή πρακτική επιλογής τροφής ώστε να προσφέρεται στον οργανισμό το κατάλληλο καύσιμο για την καλύτερη λειτουργία του. Αυτό εμπεριέχει την επιλογή του είδους της τροφής, της ποιότητας της τροφής, της διατροφικής αξίας της, της προετοιμασίας της αλλά και της χώνεψης της. Μάλιστα η απορρόφηση της είναι και το θεραπευτικό κομμάτι που προσφέρει στον οργανισμό, καθώς εκεί μεταβολίζονται τα ωφέλιμα.

Εδώ λοιπόν δεν μιλάμε για την επιλογή ενός γεύματος με κριτήριο την απόλαυση αλλά την επιλογή τρόπου ζωής με σκοπό την μακροζωία.  Η αυτογνωσία, η δύναμη, η μακροζωία, η ευεξία και η διαύγεια απαιτούν καθημερινή πρακτική και σταθερότητα στον τρόπο ζωής. Ίσως κάποιες διατροφές είναι πιο αυστηρές από άλλες και η πρακτική τους να μοιάζει δύσκολη, όμως με την αυτό-πειθαρχία και την αυτό-παρατήρηση, η διατροφή μπορεί να πάρει μια θεραπευτική διάσταση.

 

  • Φροντίζουμε για την καθημερινή σας υγιεινή διατροφή είτε μέσα από συνταγές ή από προσωπικά προγράμματα διατροφής.
  • Μαγειρεύουμε στο χώρο σας τα φαγητά και γλυκά που επιλέγετε από ποικιλία χορτοφαγικών επιλογών.
  • Σας δείχνουμε μέσα από σεμινάρια/μαθήματα πώς να ετοιμάζετε το φαγητό σας εύκολα, γρήγορα και υγιεινά.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s